Inspirația lunii ianuarie de la Bookster
Lideri din România recomandă cărțile care i-au inspirat
în viață și în afacere

Fie că este vorba despre creșterea unei echipe, a investițiilor sau navigarea pe piețe competitive, managerii de afaceri necesită o cantitate mare de abilități și experiență. Pe lângă alte instrumente de dezvoltare, cărțile sunt una dintre modalitățile care îi susțin în redefinirea unei noi viziuni îndrăznețe de business.

Există un sentiment bun, de încredere, care vine o dată cu învățarea din greșelile și succesele altora, din poveștile din cărți. Tocmai de aceea am rugat câțiva dintre managerii de afaceri din România să ne împărtășească preferințele lor de lectură – un titlu anume, din orice categorie – de la beletristică la cărți de afaceri, biografii sau literatură internațională.

În același timp, ne-au spus ce anume au regăsit în paginile cărții preferate care le-a oferit inspirația de a face o schimbare pozitivă în business sau în viața de zi cu zi.

Pentru luna ianuarie, am selectat trei recomandări de cărți ce oferă acces la idei și posibilități noi, potrivite pentru un început de an aflat sub semnul rezoluțiilor de dezvoltare personală și profesională:

1. CREATIVITY, INC.

Ed Catmull și Amy Wallace

“Pixar, una dintre cele mai bune companii de divertisment, explică procesul prin care ajung să facă un entertainment de top și cum o colaborare incredibilă care trece peste interese personale este nu numai sănătoasă, dar și benefică, atunci când vrei sa atingi perfecțiunea. Dacă vrei să oferi servicii și produse de calitate, indiferent de industrie, este o lectură mai mult decât interesantă.”

Cristian Pană, Managing Director @ Ubisoft București

2. SECRETELE SUCCESULUI. CUM SĂ VĂ FACEȚI PRIETENI ȘI SĂ DEVENIȚI INFLUENT

Dale Carnegie

„Aceasta este cu siguranță una dintre cele mai bune cărți pentru a întelege valoarea relațiilor umane de calitate și cât de multe beneficii pot să îți aducă ele în viață. Secretul stă în a dărui în mod autentic. Recompensele sunt peste orice așteptări. Ce viață frumoasă am avea dacă am pune cât mai mulți în practică!”

Teo Galea, Country Manager @ Colt Romania

3. LET’S GET REAL OR LET’S NOT PLAY

Mahan Khalsa, Randy Illig și Stephen R. Covey

„Este o carte ce reușește să traducă arta și misterul vânzărilor într-o abordare foarte pragmatică, autentică și clară, și cu multe exemple din viața reală.

Personal, cred că această carte este o valoare adăugată pentru orice lider, pentru că aduce în prim plan inteligența emoțională și transformarea personală, iar vânzarea devine un cadru prin care se pot construi relații interpersonale puternice, de durată și de încredere.”

Andrei Doibani, Managing Director @ Nagarro

Cum poți aduce inspirație și în echipa ta

Cum business-urile se află în continuă mișcare, este mai important ca niciodată ca managerii din companii să continue să învețe. Citind titluri care au inspirat deja persoane cu aceleași provocări poate fi unul dintre cele mai simple moduri prin care liderii organizațiilor să rămână la curent.

Dacă dorești să aduci inspirație și în echipa ta și să îți susții colegii în obiectivul lor de creștere, te invităm să completezi formularul din pagina noastră pentru a le oferi acces la Bookster, prima platformă modernă care aduce cărțile mai aproape de oameni.

Împărtășește și cu prietenii tai!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram
Ce este Bookster?
Ce este Bookster?

Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.

Vezi toate articolele!

Citește mai multe articole:

Metrorex și Bookster
Articole

ORGANIZATII CARE CITESC – Metrorex și Bookster

Apariția serviciului Bookster în compania Metrorex a fost primită cu entuziasm de angajați. Dovadă a interesului crescut pentru rafturile virtuale ale platformei Bookster sunt cele peste 800 de împrumuturi de cărți din luna iulie a anului trecut.

Top lecturi 2022
Recomandări de lectură

Cele mai împrumutate titluri în 2022

Pentru Accenture, companie globală de servicii profesionale, care își propune să îndeplinească potențialul oferit de tehnologie și de ingeniozitatea umană, cu peste 4.000 de angajați în România, învățarea continuă a fost și este parte integrantă a culturii organizaționale.

Bookster si Accenture
Articole

ORGANIZAȚII CARE CITESC – Bookster și Accenture

Pentru Accenture, companie globală de servicii profesionale, care își propune să îndeplinească potențialul oferit de tehnologie și de ingeniozitatea umană, cu peste 4.000 de angajați în România, învățarea continuă a fost și este parte integrantă a culturii organizaționale.

Work rules cover
Recomandări de lectură

Pe scurt – Work Rules! de Laszlo Bock

Indiferent dacă lucrezi într-un start-up, ai apreciat filmul The Social Network sau ești pur și simplu atent la ce se întâmplă în Silicon Valley, îți va plăcea cartea „No Rules Rules”.