ORGANIZATII CARE CITESC - Metrorex și Bookster

Mai mult de o carte pe lună: angajații Metrorex citesc peste media comunității Bookster

Dacă statisticile referitoare la consumul de carte afirmă că nu suntem fruntași la citit, comparativ cu alte țări, tot mai mulți oameni din companiile românești privesc această activitate ca pe un mijloc eficient pentru a-și atinge obiectivele de creștere, pe plan personal sau profesional.

Atât organizațiile private, cât și cele de stat din România au înțeles că ideile și poveștile din cărți sunt o sursă bună de inspirație, așa că adaugă tot mai des resurse de lectură programelor lor de dezvoltare pentru angajați.

Ce este Bookster?

Bookster este platforma modernă care își propune să inspire oamenii din companii să își descopere visurile și să le atingă, prin lectură. Abonații au acces la www.bookster.ro, de unde își selectează cărțile preferate, urmând să le primească la birou sau acasă. Tot în baza abonamentului au acces la campanii și activități de încurajare a lecturii.

Cărțile cu buline la Metrorex

Apariția serviciului Bookster în compania Metrorex a fost primită cu entuziasm de angajați. Dovadă a interesului crescut pentru rafturile virtuale ale platformei Bookster sunt cele peste 800 de împrumuturi de cărți din luna iulie a anului trecut.

Metrorex și Bookster

La aproape 9 luni de la lansarea Bookster în companie, în topul preferințelor sunt cărțile despre inteligența emoțională, psihologia și dezvoltarea personală, dar și titlurile despre managementul resurselor umane și cultura organizațională, precum și leadership, strategie și managementul companiilor.

Cifre Metrorex

Titlurile preferate ale angajaților Metrorex

Angajații companiei împrumută cel puțin o carte pe lună, bucurându-se de o experiență personalizată, care să îi ajute să își descopere lecturile și interesele preferate.

Pe lângă acces la peste 130.000 de cărți, articole online și videoclipuri, serviciul Bookster este apreciat și pentru că include recomandări de carte personalizate, campanii creative de încurajare a lecturii și posibilitatea de a comanda până la 5 cărți simultan.

Printre titlurile preferate ale booksterilor din cadrul Metrorex s-au regăsit cărți de top precum „Când corpul spune nu”, de Gabor Maté, „Arta subtilă a nepăsării”, de Mark Manson și „Suflete de sticlă” de Gáspár György.

Ce spun angajații de la Metrorex despre abonamentul Bookster?

Angajații au redescoperit plăcerea lecturii și bucuria de a accesa rapid cărțile preferate.

Este o platformă virtuală ușor de accesat, cu o varietate de cărți, pe care le comand ușor și rapid de la birou, fără să mă gândesc cum pot ajunge în librărie”, spune A.I, una dintre cititoarele împătimite ale companiei.

 „Am acces ușor și rapid la cele mai bune și mai noi titluri, pe care atât eu, cât și fetița mea le citim și le dăm mai departe, să-i bucure și pe alții, fără să depozităm acasă prea mult”, spune N.C.

La rândul său, A.M.M este încântată că poate accesa Bookster: „În viețile noastre agitate, în care nu avem prea mult timp pentru lucruri ce țin de starea noastră de bine, faptul că poți comanda ultimele apariții literare cu un singur click pe telefon sau calculator, este minunat. Cărțile ajung imediat la birou, ceea ce înseamnă că nu trebuie să te deplasezi și nu este de neglijat nici faptul că ai acces gratuit la ele. Recunosc că, de când Metrorex este partener Bookster, am citit mult mai mult decât o făceam înainte, iar din acest an am acceptat ProvoCartea, un fel de pariu cu mine însămi că pot citi mai mult. Platforma este foarte ușor de folosit, iar contul meu este o bibliotecă personală, pe care o pot gestiona după bunul plac”.

Termenul de împrumut de 4 săptămâni oferit de Bookster reprezintă unul dintre motivele principale care m-au determinat să-mi fac un cont la Bookster, pentru că, astfel, mă pot bucura în liniște de cartea împrumutată. Cărțile citite rămân salvate în Biblioteca ta și le poți recomanda prietenilor. Volumele nu sunt degradate, ba chiar de câteva ori am observat că erau noi. Modalitatea de ridicare și de returnare a cărților este foarte simplă și rapidă”, spune M.M.

Varietatea Bookster este unul dintre punctele de interes ale platformei”, explică R.M.R. „Am împrumutat zilele acestea cărți atât pentru fiul și soțul meu, cât și pentru mine și suntem cu toții încântați de alegere”.

Bookster creează o experiență complexă: o carte bună, cu nota și părerile altor cititori, pentru inspirație, articole pentru momentele tale scurte de citit, clipuri video pentru când vrei doar să privești și să asculți. Cărțile ajung întotdeauna la timp și mai mereu cu o surpriză dulce 😉”, ne transmite încântat F.B.

Ce spune Bookster despre colaborarea cu Metrorex?

Teodora Rădulescu, CEO-ul Bookster:

În viziunea mea, dar și a zecilor de mii de booksteri din București, drumul cu metroul a fost întotdeauna un moment dedicat lecturii. Și la fiecare călătorie, e foarte fain când te întâlnești cu cel puțin un cititor de cărți cu buline și vă zâmbiți discret. Ne bucurăm tare mult acum că știm că și în spatele acestui serviciu atât de important de transport, există oameni pasionați de lectură care se bucură la rândul lor de abonamente la Bookster.

CEO Bookster
Despre Bookster

Experiența Bookster aduce cărțile mai aproape de oameni, inspirând angajații din peste 1.200 de companii să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui, cei peste 127.000 de abonați din comunitate au acces la cărți de top de la bibliotecile publice și private partenere Bookster și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate. Printre companiile care iubesc Bookster se numără Banca Transilvania, Kaufland, eMAG și Accenture.

Împărtășește și cu prietenii tai!
Ce este Bookster?
Ce este Bookster?

Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.

Vezi toate articolele

Citește mai multe articole:

Noutăți

Talentul ascuns al booksterilor

Talentul ascuns al booksterilor Primăvara aceasta, ne-am întrebat care sunt modurile surprinzătoare în care ies la suprafață calitățile fiecăruia dintre noi. Gândindu-ne că fiecare cititor

Facem din citit un obicei îndrăgit