Talentul ascuns al booksterilor

Primăvara aceasta, ne-am întrebat care sunt modurile surprinzătoare în care ies la suprafață calitățile fiecăruia dintre noi. Gândindu-ne că fiecare cititor ascunde un talent pe care ceilalți îl descoperă abia în timp, am creat un quiz cu trei întrebări și ne-am imaginat cinci profiluri cu care sperăm să rezoneze câte puțin fiecare bookster.

Până acum, peste 10.000 de cititori au făcut quizul, așa că ți-am pregătit un articol despre cele mai răspândite talente în comunitatea Bookster și profilurile cele mai populare. Sperăm să te inspire și să descoperi aici lucruri faine despre colegii tăi și cititorii din toată țara.

Dacă nu ai făcut încă quizulpoți (re)descoperi talentul tău ascuns aici. Iar fiecare carte livrată în perioada 22 – 26 aprilie vine cu stickere reprezentative pentru fiecare profil, numai bune de lipit pe laptop sau de dăruit celor dragi.

Ce profiluri le-au ieșit booksterilor?

Unul din doi cititori ar câștiga o competiție de mindfulness împotriva unui călugăr budist

Dintre toți cititorii care au făcut quizulaproape jumătate au fost arhitecți ai armoniei spirituale. Atenți la propriile emoții și la ale celor din jur, ei sunt aceia care știu să aprecieze fiecare moment și să-și păstreze calmul în situațiile dificile. Având în vedere interesul cititorilor Bookster pentru cărțile de autocunoaștere și sănătate mintală, nu ne miră că ei aplică lecțiile din aceste lecturi și în viața de zi cu zi. Ne imaginăm că printre cei care au citit cu plăcere cărți precum „Mitul normalității” sau „Când corpul spune nu” ale medicului Gabor Maté se numără mulți arhitecți ai armoniei spirituale.

Fie că te afli și tu printre ei sau nu, ar trebui să fie ușor să-i depistezi pe ceilalți arhitecți de la birou. Când apare următoarea urgență sau situație de criză, ei vor fi probabil acei colegi care rezolvă problemele una câte una fără să-și piardă calmul. La finalul programului de lucru, vor părea la fel de odiniți și zen ca și cum și-ar fi petrecut toată ziua meditând, nu sărind în grabă dintr-o ședință în alta.

O cincime dintre booksteri vor prelua un rol de designer de utopii până în 2044

Următorul cel mai întâlnit profil a fost cel al visătorilor inovatori, cu peste 20% dintre booksterii care au răspuns la quiz.

Ne-am imaginat că visătorii creativi sunt aceia care se bazează pe intuiție pentru a scoate mereu la suprafață idei și detalii noi, pe care nu toată lumea le observă din prima. Asta îi face detectivi capabili să rezolve misterul dispariției caserolelor de la birou. Dar probabil că ei și-ar folosi și mai bine imaginația devenind designerii de utopii din compania lor.

Dacă ai un coleg la care apelezi mereu când cauți o perspectivă diferită sau un alt mod de a interpreta datele dintr-un excel, e foarte posibil ca acesta să fie un visător. Probabil că mulți dintre booksterii cărora le-a ieșit acest profil sunt cititorii pasionați de rezolvarea enigmelor din romanele thriller și de mister. Astfel, nu e de mirare că printre cele mai populare cărți de la Bookster se numără romanele îndrăgitului autor Alex Michaelides și cele din colecția „Crime and thriller”.

Estimăm că unul din șase booksteri va crea un podcast de succes

17% dintre cititorii care au participat la quiz au fost dirijori ai vibrațiilor înalte. Ni i-am imaginat pe aceștia ca rebeli deschizători de uși, care atrag atenția prin carisma lor și spiritul de lider. Dacă te numeri printre ei, poate că rezultatul acestui quiz îți va da un imbold să-ți pui în aplicare planurile ambițioase de care nu ai avut timp până acum. Fie că vrei să începi un podcast cu niște prieteni, să faci activism sau să organizezi un festival de dans contemporan, talentul tău de dirijor probabil îi va inspira pe ceilalți să te urmeze.

Iar dacă ești în căutarea dirijorilor din jurul tău, poate că unul dintre ei este în biroul tău chiar în timp ce citești acest articol, povestind cu entuziasm unui grup de colegi strânși lângă aparatul de cafea despre ultima carte citită. Când nu organizează un proiect complex, îi poți găsi pe dirijori ascuțindu-și abilitățile oratorice cu o carte despre comunicarea de impact.

10% dintre booksteri îți pot face un RMN emoțional

Unul din zece cititori care au răspuns la quiz au fost gardienii empatiei, mereu atenți la sentimentele celor din jur și dispuși să ofere o mână de ajutor sau o vorbă bună. Deși ceva mai rar întâlniți, ne imaginăm că gardienii foarte empatici se găsesc în fiecare birou și se bucură din plin de încrederea colegilor. Dacă te numeri printre ei, probabil îți folosești deseori vederea ta cu raze X pentru a privi în sufletul celor dragi și a-i susține în momentele de impas. Iar dacă ești în căutarea unui gardian din jurul tău, e posibil să-l vezi citind una dintre cărțile lui Brené Brown, pe care o va împrumuta pentru tine dacă va simți că ai nevoie de o doză de inspirație sau curaj.

Booksterii exploratori sunt deja plecați în expediție

Poate cea mai mare surpriză este că doar 4% dintre booksteri sunt exploratori de lumi alternative. Curioși, curajoși și mereu cu gândul la o nouă aventură, exploratorii din comunitatea de cititori sunt probabil mult mai numeroși decât credem noi. Doar că în zilele acestea calde de primăvară e posibil ca aceștia să fi fost plecați într-o drumeție la munte, desprinși de tehnologie, și să nu fi avut timp să răspundă încă la quiz. Așa că, dacă vrei să dai de colegii tăi exploratori, poate nu ar trebui să-i cauți la birou, ci să arunci o privire în colecția „Haihui pe munte”, unde vei găsi traseele și destinațiile în care s-ar putea afla ei în perioada asta. În cazul în care chiar tu ești unul dintre rarii exploratori, poate te-ai obișnuit deja ca lumea să apeleze la tine pentru recomandări de vacanțe faine, localuri ascunse din orașul tău sau destinații pentru următorul teambuilding al companiei.

Ce fac booksterii în ședințe?

Ca să descoperim talentul ascuns al cititorilor, i-am întrebat în quiz și ce fac în ședințele de la serviciu care se lungesc prea mult și la care fiecare dintre noi a participat măcar o dată. Aproape jumătate dintre cititori ne-au zis că își mențin concentrarea pentru a contribui până la capăt, dar am aflat și că 20% dintre ei încep să-l deseneze pe colegul din fața lor. Asta ne face curioși despre aceste numeroase portrete, cu care am putea crea probabil câte o mică galerie de artă contemporană la colțul Bookster din fiecare companie. Tot o cincime dintre cititori ne-au spus că la finalul unei ședințe lungi, le sugerează colegilor metode pentru a fi mai eficienți. Așteptăm cu drag aceste sugestii în comentarii, de care cu siguranță am putea profita din plin și noi.

Cât de bine s-au potrivit talentele ascunse ale booksterilor?

Aici nu avem încă un răspuns. Tot ce știm e că fiecare cititor a răspuns în medie la quizul creat de noi de 1,5 ori. Nu știm dacă e din cauză că profilul care le-a picat nu li s-a potrivit sau doar fiindcă erau curioși să afle despre celelalte talente pe care ni le-am imaginat. De aceea, am zis să fim precauți și am pregătit stickere potrivite pentru fiecare dintre cele cinci profiluri în toate cărțile livrate în perioada 22 – 26 aprilie.

Le suntem recunoscători tuturor cititorilor care și-au (re)descoperit talentul ascuns alături de noi și care ne inspiră în fiecare zi să găsim noi moduri de aduce lecturile faine aproape de cei care se bucură de ele.

Iar dacă vrei să aduci Bookster în compania ta, pentru a avea acces atât la titluri de dezvoltare profesională, cât și beletristică, lasă-ne un mesaj aici 

Împărtășește și cu prietenii tai!
Ce este Bookster?
Ce este Bookster?

Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.

Vezi toate articolele

Citește mai multe articole:

Noutăți

Talentul ascuns al booksterilor

Talentul ascuns al booksterilor Primăvara aceasta, ne-am întrebat care sunt modurile surprinzătoare în care ies la suprafață calitățile fiecăruia dintre noi. Gândindu-ne că fiecare cititor

Facem din citit un obicei îndrăgit