Cinci ani de cluburi de lectură cu Bookster la IBM
Poate pentru unii ideea unui club de lectură la job ar fi neobișnuită, însă pentru alții, a intrat deja în activitățile care le aduc bucurie în fiecare lună.
La Bookster, noi propunem organizarea unui astfel de club de carte, datorită beneficiilor precum:
- Dezvoltarea personală și profesională prin încurajarea gândirii critice și a comunicării unui punct de vedere diferit;
- Reducerea stresului și destinderea atmosferei prin oferirea unei pauze de la activitățile cotidiene, care îi poate relaxa pe colegi, ca mai apoi să fie mai productivi;
- Coeziunea în echipă prin existența unui cadru informal de a face schimb de idei pe teme diferite de cele legate de muncă.
Tocmai de aceea, ne entuziasmăm atunci când putem sprijini organizarea unui club de lectură în una dintre companiile în care se află Bookster. Cum ar fi cel de la IBM, liderul de piață care oferă clienților săi opțiuni deschise și flexibile de infrastructură, software și servicii de consultanță. Aici, angajații se întâlnesc periodic pentru a povesti despre ce au citit, iar acest obicei se menține de aproape cinci ani.
Am fost curioși să aflăm mai multe despre experiența lor, așa că am vorbit chiar cu Andra Bichea, coordonatorea de clublului de carte de la IBM. Pe lângă rolurile pe care le are în companie, de GenAI Consultant și RO CIC GenAI Community Lead, ne-a mai spus cum:
„Clubul de carte este pentru mine un proiect de suflet în care am ocazia să împărtășesc alături de prieteni bucuria lecturii.”
Ce a inspirat organizarea unui club de lectură la IBM?
Motivația a fost una intrinsecă, a venit din nevoia mea de a avea parteneri de lectură cu care să dezbat esența cărților pe care le citesc. Ideea de a deschide clubul de carte a fost primită extraordinar de către departamentul de HR și uite așa am reușit să demarăm această inițiativă extraordinară care e up and running și care în mai împlinește cinci ani.
Cum a contribuit Bookster?
Bookster a fost foarte receptiv, un partener de nădejde și de-a lungul timpuluie-ați furnizat un volum considerabil de cărți. Vă mulțumim frumos!
Cum au reacționat colegii la această inițiativă?
Testimonialul colegei mele, Livia Contescu, Project manager, cred că este reprezentativ:
„Este uimitor cum căpătăm înțelesuri diferite citind aceeași carte și cum ne îmbogățim experiența discutând între noi punctele de vedere ale fiecăruia. Sunt situații când avem în grup persoane cărora le-a plăcut foarte mult o carte, sau cărora, dimpotrivă, nu le-a plăcut deloc. Discuțiile care au loc în asemenea circumstanțe sunt absolut incredibil de savuroase și în acelați timp constructive.”
Cum alegeți cărțile pentru clubul de carte?
Fiecare membru poate veni cu propuneri de categorii de cărți, cum ar fi un roman interbelic sau jurnale/memorii. La fiecare 3-4 luni strângem o listă de propuneri, o supunem la vot și alegem astfel categoriile pentru următoarea perioadă.
Cu aproximativ două săptâmani înainte de întâlnirea noastră, fiecare membru este încurajat să recomande cărți pe baza unor criterii de eligibilitate care par să funcționeze foarte bine, precum premiile primite sau notele mari de pe Goodreads.
Care a fost cartea care s-a bucurat de cel mai mare succes la o ediție a clubului de carte de până acum?
De-a lungul timpului am reușit să citim în jur de 65 de cărți împreună, dintre care multe s-au bucurat de succes în rândul nostru. Mie mi-a plăcut „Scrisorar”, de Mihail Siskin, o carte de suflet. Alte cărți care ne-au atras atenția și au rămas cu noi au fost:
Dacă ți-ai dori și tu să organizezi un club de lectură în compania ta cu sprijinul Bookster, lasă-ne un mesaj aici.
Împărtășește și cu prietenii tai!
Ce este Bookster?
Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.
Citește mai multe articole:
A început a V-a ediție a Kitului de Vacanță
A început a V-a ediție a Kitului de Vacanță Vară de vară, când soarele strălucește cu putere, iar gândurile noastre se îndreaptă spre relaxare și
Dezvoltarea angajaților: resurse alternative la cursurile online
Dezvoltarea angajaților: resurse alternative la cursurile online Pe lângă îmbunătățirea competențelor, investiția în dezvoltarea profesională și personală a angajaților contribuie și la creșterea productivității, retenția
Cum valorifici cunoștințele din cărțile de business: Transformă teoria în practică
Cum valorifici cunoștințele din cărțile de business: Transformă teoria în practică Cărțile de dezvoltare profesională pot oferi numeroase idei și strategii din experiența antreprenorilor și
Cum să rezolvi problemele de business ca Sherlock
Cum rezolvi problemele de business ca Sherlock Povesteam luna trecută despre cum, deși secțiunea de cărți de business nu duce lipsă de titluri, cititorii ar
Bookster transformă Bucureștiul într-un teren de joacă pentru iubitorii de cărți și mistere
Bookster transformă Bucureștiul într-un teren de joacă pentru iubitorii de cărți și mistere Bookster, platforma care aduce cărțile mai aproape de cititorii din România, lansează
Talentul ascuns al booksterilor
Talentul ascuns al booksterilor Primăvara aceasta, ne-am întrebat care sunt modurile surprinzătoare în care ies la suprafață calitățile fiecăruia dintre noi. Gândindu-ne că fiecare cititor