ORGANIZAȚII CARE CITESC - Bookster și Kaufland

„Deși suntem în era digitalizării, cărțile vor reprezenta întotdeauna o sursă importantă de informație, alături de care îți poți petrece timpul liber într-un mod plăcut și util.” –  Laura Iancu, Director Resurse Umane Kaufland România

Astăzi, mai mult ca niciodată, oamenii au nevoie de povești, de momente și de experiențe care alimentează imaginația și curiozitatea, care îi îndeamnă să aibă curajul de a-și urmări dorințele și planurile de viitor. Iar puterea lecturii ne ajută să vedem mai clar direcțiile în care s-ar putea îndrepta viața noastră, dar și cum să ajungem acolo unde ne dorim.

Prin poveștile pe care le găsim în cărțile preferate, în articole sau videoclipuri inspiraționale, facem pași zi de zi către dezvoltarea noastră.

Din grija pentru angajați

În ultima vreme în România, contextele tumultoase prin care trecem au determinat companiile să considere că este de datoria lor să se preocupe de starea emoțională a angajaților. Astfel, angajatorii au început să își manifeste mai mult grija față de oamenii din organizație și nevoile lor, printr-o serie de beneficii extra-salariale. Companiile au acces la o gamă largă de beneficii ce pot fi acordate angajaților care să le aducă valoare. Și toate acestea pentru că resursele cele mai de preț ale unei companii sunt de fapt oamenii.

Încă din 2015, Bookster aduce cărțile mai aproape de oamenii din Kaufland

Poate că unul dintre cele mai apreciate beneficii pentru oamenii din companii este abonamentul Bookster – prima platformă modernă care își propune să inspire oamenii din companii să își descopere visele și să le atingă, prin lectură. Conceptul e simplu: în baza abonamentului plătit de companie, abonații au acces la platforma Bookster, unde își selectează cărțile preferate, urmând să le primească la birou. Tot în baza abonamentului au acces la campanii și activități de încurajarea lecturii.

Pentru Kaufland, realizarea și cultivarea potențialului pe care îl au angajații sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor și a nivelului de performanță și de calitate a serviciilor. În anul 2022, Kaufland România a obținut distincția Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv, unde în calitate de angajator responsabil și-a manifestat preocuparea continuă pentru impactul larg al relațiilor de muncă asupra persoanelor, familiilor acestora și comunităților în care trăiesc și lucrează.

Kaufland a construit un întreg sistem de învățare, oferind acces la numeroase inițiative de oamenilor săi, construite cu scopul de a le susține obiectivele de creștere:

Dezvoltarea continuă se numără printre preocupările pe care ne dorim să le insuflăm tuturor colegilor noștri. De aceea, punem un accent deosebit pe zona de învățare și perfecționare. Datorită parteneriatului nostru cu Bookster, angajații Kaufland au acces la mii de titluri, articole online și diverse alte tipuri de resurse educative. Oferim de asemenea o varietate de cursuri deosebit de utile, cum sunt de pildă cele de educație financiară, reciclare selectivă, cursurile acreditate pe LinkedIn sau cursurile de dezvoltare personală, acestea din urmă putând fi accesate la un cost redus prin intermediul partenerilor noștri de la Fundația Calea Victoriei. În același timp, includem în pachetul nostru și opțiuni pentru copiii angajaților, care pot urma cursuri de limbi străine sau programare interactivă”, menționează Laura Iancu, Director Departament Resurse Umane Kaufland România & Republica Moldova.

„Ziua în care m-am iubit cu adevărat”– una dintre cărțile aflate pe lista preferințelor la Kaufland

Pe parcursul colaborării, lectura a devenit un obicei în companie, astfel încât anul trecut aproximativ 2.000 între angajații Kaufland au devenit abonați la Bookster. În ultimul an, aceștia au împrumutat au împrumutat peste 16.000 de cărți și articole.

Printre titlurile preferate ale booksterilor din cadrul Kaufland s-au regăsit articole precum „Cum să spui nu și să economisești timp pentru sarcinile prioritare” de Dunja Jovanovic, „5 greșeli comune în comunicarea pe e-mail” de Lauren McGoodwin, dar și cărți de top precum „Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson, „Povestea mea” de Michelle Obama și „Ziua în care m-am iubit cu adevărat” de Andreea Săvulescu.

Angajaților Kaufland le place să citească. Abonații împrumută în prezent cel puțin o carte pe lună, bucurându-se de o experiență personalizată, care îi ajută să își descopere lecturile. Pe lângă acces la peste 120.000 de cărți, articole online și videoclipuri, serviciul Bookster este apreciat pentru că include și recomandări de carte pe baza unui algoritm care învață preferințele de lectură ale fiecărui cititor, campanii creative de încurajare a lecturii și posibilitatea de a împrumuta până la 5 cărți simultan.

Statistici
Cum apreciază oamenii de la Kaufland serviciul Bookster?

Este un beneficiu iubit de către oamenii din organizație, astfel că Bookster primește des mesaje frumoase de la abonații săi, în care aceștia împărtășesc gânduri despre întreaga experiență, despre cărți sau povești, din lumea lecturii:

Andrei Ştefan P.: „Bookster este un Netflix pentru cărți. Este pur și simplu perfect. Să nu vă schimbați niciodată.

Elena F.: „Îmi plac foarte multe lucruri la Bookster, printre care se numără: diversitatea cărților pentru adulți și copii, promptitudinea cu care sunt livrate, faptul că poți extinde împrumutul suficient de mult timp. Sunteți o echipă minunată, prin ceea ce faceți promovați lectura, o încurajați și oferiți posibilitatea lecturii și celor care nu-și permit să cumpere mereu cărți. Felicitări, Bookster!

Corina V.: „Faptul că existați este o bucurie imensă. Pot citi fără contor! Domenii diverse, din ce în ce mai multe noutăți! Pentru un pasionat de lectură, reprezentați ajutorul, răsplătiți setea de cunoaștere, așadar, sunteți prietenul cel mai apropiat și calea către versiunea noastră cea mai bună.

Cum contribuie Bookster la atmosfera din companii?

Laura Iancu povestește despre cum se reflectă această colaborare în cadrul organizației sale:

 Mă bucur că membri echipei Kaufland au transformat acest beneficiu într-o adevărată pasiune. Deși suntem în era digitalizării, cărțile vor reprezenta întotdeauna o sursă importantă de informație, alături de care îți poți petrece timpul liber într-un mod plăcut și util. Și mie îmi place mult să citesc. Una dintre cărțile mele preferate este romanul «Codul lui da Vinci», carte pe care o recomand mereu colegilor mei.”

Laura Iancu
Teodora Rădulescu

Ce povestește Teodora Rădulescu, CEO al Bookster despre colaborarea cu Kaufland:

„Îmi amintesc cu drag și recunoștință despre începutul colaborării Bookster cu Kaufland, de entuziasmul cu care noi am promovat obiceiul fain al lecturii în numeroasa lor echipă, dar și mai mult de entuziasmul și deschiderea cu care un serviciu ca al nostru a fost primit într-una dintre cele mai mari și dinamice prezente în România. Am învățat multe împreună și astăzi ne bucurăm ca în prima zi de această colaborare. ”

Despre Kaufland

Kaufland este unul dintre principalii retaileri de pe piața europeană, cu magazine deschise în 8 țări (România, Germania, Cehia, Slovacia, Croația, Polonia, Bulgaria și Republica Moldova) și peste 148.000 de angajați. În România, rețeaua Kaufland include în prezent 156 de magazine, 2 platforme logistice, la Ploiești și Turda, și birouri la sediul central din București, Cluj, Timișoara și Iași, cu o echipă care numără peste 15.000 de colegi. În anul 2022, Kaufland România a obținut distincția Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv. 

Prin diversitatea joburilor, prin programele de responsabilitate socială și prin pachetele consistente de beneficii pe care le oferă angajaților, Kaufland România asigură un mediu de lucru plăcut și incluziv, unde fiecare membru al echipei este valorizat și apreciat, recompensat pe măsura eforturilor sale și încurajat să-și atingă potențialul profesional. În plus, procesul de recrutare este unul eficient și rapid, toate informațiile necesare candidaților, atât despre locurile de muncă disponibile, cât și despre sistemul de aplicare, putând fi accesate pe site-ul www.cariere.kaufland.ro.

Despre Bookster

Bookster este prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni și îi inspiră să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Din 2013 și până astăzi, Bookster a devenit cel mai iubit beneficiu în peste 1.000 de companii din România cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui. Astfel, în fiecare săptămână, aproape 12.000 de cărți ajung pe birourile angajaților din România. Zi de zi rafturile platformei sunt îmbogățite cu diverse titluri noi, articole, discursuri și interviuri din domenii variate pentru a acoperi cât mai mult din interesele cititorilor.

În cadrul unei comunități faine și de încredere, cei peste 90.000 de abonați ai Bookster au acces la cărți de top din lume și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate. Printre alte companii care iubesc Bookster se numără Banca Transilvania, Kaufland sau Accenture.

Împărtășește și cu prietenii tai!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram
Ce este Bookster?
Ce este Bookster?

Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.

Vezi toate articolele!

Citește mai multe articole:

Work rules cover
Recomandări de lectură

Pe scurt – Work Rules! de Laszlo Bock

Indiferent dacă lucrezi într-un start-up, ai apreciat filmul The Social Network sau ești pur și simplu atent la ce se întâmplă în Silicon Valley, îți va plăcea cartea „No Rules Rules”.

Bookster si Kaufland
Articole

ORGANIZAȚII CARE CITESC – Bookster și Kaufland

Indiferent dacă lucrezi într-un start-up, ai apreciat filmul The Social Network sau ești pur și simplu atent la ce se întâmplă în Silicon Valley, îți va plăcea cartea „No Rules Rules”.

No rules rules
Recomandări de lectură

Pe scurt – No rules rules de Reed Hastings

Indiferent dacă lucrezi într-un start-up, ai apreciat filmul The Social Network sau ești pur și simplu atent la ce se întâmplă în Silicon Valley, îți va plăcea cartea „No Rules Rules”.

Recomandări de lectură

5 titluri recomandate de Barack Obama

Așa cum spune Obama, „deși fiecare dintre noi are destule care să-l țină ocupat – muncă, familie, obligații sociale și voluntariat – arta și literatura ne pot oferi o scăpare care să ne amplifice experiențele zilnice”. Noi am adunat într-o colecție o parte din titlurile pe care fostul președinte le-a recomandat de-a lungul anilor, iar în acest articol, ți le prezentăm pe cinci dintre preferatele noastre.

Interviuri

Procesul nostru de recrutare – de vorbă cu Laura, HR Bookster

O provocare în timpul pandemiei a fost însă induction-ul colegilor noi. Am ajustat procesul de onboarding la WFH, însă am ținut ca în primele săptămâni să ne vedem și la birou. Cred că e mai personal așa și reușim să le transmitem mai bine informațiile și vibe-ul echipei. Foloseam de mai multă vreme câteva instrumente de gamificare a procesului de induction și am decis să le păstrăm în continuare, cu câteva adaptări la lucratul remote.