Ce-ar fi completat în oracol personajele din cărți

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, la Bookster am dezbătut între noi tot felul de subiecte ipotetice. Pornind de la realizarea că ne regăsim fiecare într-o altă eră când vine vorba de iubire, ne-am gândit la personajele din cărți cu care rezonăm. Și aici poveștile preferaților noștri se desfășurau în perioade istorice cât mai diverse.

Oare ce ar fi răspuns ele dacă aveau oracole pe vremea aceea? Oare le-ar fi furișat ca noi în ghiozdane în speranța că vor afla cine pe cine place?

Mai jos sunt trei dintre protagoniștii care au acceptat să călătorească în timp și să ne răspundă la întrebări, însă am reușit să-i convingem și pe mulți alții. Iar la final, ți-am pregătit două ghicitori.

Când te-ai îndrăgostit prima oară?

M-am îndrăgostit în adolescență. Nu prima oară, că pentru asta ar fi însemnat să existe și o a doua oară. Doar m-am îndrăgostit și atât. A fost momentul în care am văzut-o pe Sonja pe peronul trenului care mergea în direcția opusă casei mele. Nu știu ce a fost cu mine, dar am luat decizia impulsivă de a mă urca din nou în tren și de a mă așeza lângă ea. Mi-a povestit despre cartea pe care o citea și m-am gândit că toată viața mi-aș dori să o ascult vorbindu-mi despre lucrurile care-i plac.

Mi-ai împrumuta cartea ta preferată?

Ar fi probabil una dintre preferatele Sonjei. Presupun că ai nevoie de ea dacă o ceri, dar va trebui să stabilim o serie de reguli:

– Nu o vei citi în locuri periculoase, cum ar fi lângă un râu, pe plajă sau în cadă. Să nu existe vreo șansă să-ți scape și să fie distrusă.  

– Te vei abține de la a mânca și a bea atunci când ai deschis cartea. Nu se știe cum o pisică poate da târcoale și cafeaua ta să ajungă pe cartea mea.

– Nu vei îndoi nicio pagină, pentru aceasta există semnele de carte. Dacă nu ai un semn de carte potrivit, îți pot împrumuta eu unul.

– Nu vei face însemnări pe carte. Dacă vrei să-ți iei notițe, folosește un caiet.

– Vom stabili încă de la început data la care o vei înapoia.

După ce am stabilit toate aceste reguli, pe care tu cu siguranță le vei încălca, te voi vedea entuziasmat de povestea citită, voi bombăni, iar apoi voi ajunge chiar să ți-o dăruiesc.

Vrei să-ți dezvălui identitatea?

Numele meu este Ove, dar să ai grijă când mă strigi, căci se pronunță „Uve”.

Ți-ar fi plăcut să te naști într-o altă perioadă?

Cu siguranță. Una în care împlinirea femeilor nu ar depinde de găsirea unui soț potrivit.

Ești într-o relație?

Nu încă, dar nu știu cât mai pot amâna momentul. Curând va trebui să-mi găsesc un soț, dar acest lucru mă înspăimântă. Nu-mi pot înțelege surorile care visează la nuntă și la o familie numeroasă și nici ele nu mă pot înțelege pe mine. Sora mea spune că deși nașterea e teribil de grea, te poți uita către lumina care va reprezenta bucuria adusă de copilul tău. Eu însă continui să mă tem.

Vrei să-ți dezvălui identitatea?

Pe a mea e așa ușor… Eloise Bridgerton. Ce mi-ar plăcea, însă, este să-i dezvălui identitatea lui Lady Whistledown.

Ce făceai înainte să completezi în acest oracol?

Încercam să mă bucur de mic-dejun alături de Mary, când a dat buzna Sherlock. Are o suspiciune și vrea să o investigăm pe loc. De fapt el să o investigheze, eu să-i marchez locurile în care găsește indicii. A spus că doar cu atât îi pot fi de folos din cauza inteligenței mele mediocre. Deloc nu are respect pentru timpul meu, nu știu cum mă tot convinge să-l însoțesc peste tot. Îl admir însă. Și țin mult la prietenia noastră… așa că acum stau în trăsură și îmi vărs nervii pe bucata aceasta de hârtie.

Ești o persoană romantică?

S-ar putea ca răspunsul să depindă pe care dintre relatările mele ai citit-o. Uneori aș putea da impresia că am avut o unică iubire, care din nefericire a fost luată de lângă mine, iar apoi am continuat să sufăr până la finalul zilelor. Alteori, pare că nu țin așa de tare la iubire, azi vorbesc de o soție, mâine de o logodnică, dar niciuna nu pare importantă pe lângă adrenalina pe care o simt atunci când rezolv un caz alături de Sherlock. Cred că nici eu nu mai știu care e adevărul, poate că sunt de fapt un romantic incurabil, însă am vrut să-mi păstrez această latură departe de biografia unui celebru detectiv.

Vrei să-ți dezvălui identitatea?

Desigur, eu sunt Dr. John H. Watson, veteran de război și cronicar al lui Sherlock Holmes.

În ton cu Ziua Îndrăgostiților, ți-am pregătit și două ghicitori despre cupluri celebre din cărți. Noi îți vom spune perioada în care se desfășoară acțiunea și câteva mici detalii ajutătoare. 

O iubire trainică, construită cărămidă cu cărămidă, dintr-o epocă medievală fantastică, amenințată de iarnă lungă.

Ned și Catelyn Stark, din Urzeala Tronurilor, de George R.R. Martin

Suntem în anii ‘20, dar al altui secol, iar pe ritmuri de jazz, în depărtare, flicăre o lumină verde.

Jay Gatsby și Daisy Buchanan din Marele Gatsby, de F. Scott Fitzgerald

Împărtășește și cu prietenii tai!
Ce este Bookster?
Ce este Bookster?

Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.

Vezi toate articolele

Citește mai multe articole:

Noutăți

Talentul ascuns al booksterilor

Talentul ascuns al booksterilor Primăvara aceasta, ne-am întrebat care sunt modurile surprinzătoare în care ies la suprafață calitățile fiecăruia dintre noi. Gândindu-ne că fiecare cititor

Facem din citit un obicei îndrăgit