Inspirația lunii martie
Lideri din România recomandă cărțile care i-au inspirat
în viață și în afacere

Pentru luna martie am alcătuit o nouă serie de titluri recomandate de lideri ai afacerilor din România.

Credem că nevoia de a progresa este o lege naturală, așa că nu suntem deloc surprinși să o vedem prezentă în egală măsură atât în business, cât și în viața personală. Selecția de cărți din acest articol este cusută cu firul roșu al instinctului de a ne îmbunătăți. Fie că este vorba despre dezvoltarea abilităților de lider, despre însăși tema progresului personal sau despre abilitatea managerilor de a găsi lecția și oportunitatea în orice provocare, fiecare dintre sugestiile următoare își propune să însuflețească acea parte din voi care e pregătită pentru pasul următor.

1. Voicu Oprean – AROBS

„REGULA FĂRĂ REGULI” – REED HASTINGS ȘI ERIN MEYER

„Mi-e foarte greu să mă gândesc la o singură carte preferată, dar totuși am ales una dintre cele mai interesante pe care le-am citit în ultima vreme și pe care am făcut-o cadou acum 1 lună, de Crăciun, tuturor colegilor mei din echipa de management a AROBS Grup.

Este vorba de Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventarii, de Erin Meyer și Reed Hastings, o carte despre antreprenoriat, despre organizații care cresc și cultura lor organizațională.

Foarte interesantă paralela perpetuă dintre cei doi co-autori (antreprenor vs. teoretician) și impresionantă onestitatea prin care Reed Hastings arată unde a greșit, cum a greșit și cum dezvoltat compania Netlix și cum a construit o cultură organizațională fără reguli, cu standarde bazate pe densitatea de talente, sinceritate, fără instrumente de control, inovatoare și creative.

Este o carte cu ajutorul căreia antreprenorii, dar și managerii își pot reflecta deciziile, procesele și organizațiile. O combinație foarte reușită de lecții practice de antreprenoriat cu studii de caz teoretice, cu care rezonez și care mi-a dat multe idei și o perspectivă unică asupra unui succes global cum este Netflix.”

2. Ioan Nani – ANTIBIOTICE SA

Cărțile autorului BRIAN TRACY, care scrie despre antreprenoriat și leadership.

Domnul Nani a selectat un paragraf, care pentru el însumează unul dintre mesajele pe care ni le transmite autorul:

„Un lider de succes e, în primul rând, o persoană de succes. Cei mai buni lideri nu stabilesc numai priorități și obiective profesionale, ci și personale. Ei știu ce-și doresc atât în plan profesional, cât și în cel personal, știu cine sunt, care persoane și lucruri sunt importante pentru ei, știu încotro se îndreaptă și de ce și, totodată, ce puncte tari și ce slăbiciuni îi vor ajuta, respectiv se vor interpune în calea evoluției lor. Cei mai buni lideri sunt indivizi integri, echilibrați, conștienți de sine și sănătoși, care trăiesc după aceleași reguli și-n viața profesională, și-n cea personală”.

3. Elisabeta Moraru – Google

„FROM CRISIS TO OPPORTUNITY” – SCOTT GALLOWAY

„Această carte, pe care recent am avut ocazia să o citesc, combină stilul ironic cu ascuțimea analizei autorului și ne oferă atât o perspectiva realistă, dar și una plină de speranță. Scott abordează marele elefant din cameră, modul în care companiile și noi înșine vom vedea după pandemie atât oportunități, cât și numeroase crize.“

Cum poți aduce inspirația și în compania ta?

Dacă dorești să aduci inspirație și în echipa ta și să îți susții colegii în obiectivul lor de creștere, te invităm să completezi formularul din pagina noastră pentru a le oferi acces la Bookster, prima platformă modernă care aduce cărțile mai aproape de oameni.

Împărtășește cu prietenii tăi!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram
Ce este Bookster?
Ce este Bookster?

Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.

Vezi toate articolele

Citește mai multe articole:

Metrorex și Bookster
Articole

ORGANIZATII CARE CITESC – Metrorex și Bookster

Apariția serviciului Bookster în compania Metrorex a fost primită cu entuziasm de angajați. Dovadă a interesului crescut pentru rafturile virtuale ale platformei Bookster sunt cele peste 800 de împrumuturi de cărți din luna iulie a anului trecut.

Top lecturi 2022
Recomandări de lectură

Cele mai împrumutate titluri în 2022

Pentru Accenture, companie globală de servicii profesionale, care își propune să îndeplinească potențialul oferit de tehnologie și de ingeniozitatea umană, cu peste 4.000 de angajați în România, învățarea continuă a fost și este parte integrantă a culturii organizaționale.

Bookster si Accenture
Articole

ORGANIZAȚII CARE CITESC – Bookster și Accenture

Pentru Accenture, companie globală de servicii profesionale, care își propune să îndeplinească potențialul oferit de tehnologie și de ingeniozitatea umană, cu peste 4.000 de angajați în România, învățarea continuă a fost și este parte integrantă a culturii organizaționale.

Work rules cover
Recomandări de lectură

Pe scurt – Work Rules! de Laszlo Bock

Indiferent dacă lucrezi într-un start-up, ai apreciat filmul The Social Network sau ești pur și simplu atent la ce se întâmplă în Silicon Valley, îți va plăcea cartea „No Rules Rules”.