Cum contribuie obiceiul lecturii la bunăstarea echipei tale

Pentru a oferi cât mai mult sprijin cititorilor care își propun să dobândească obiceiul lecturii, să citească mai mult sau pur și simplu să țină evidența lecturilor de peste an, am creat ProvoCartea Bookster.

Intenționăm ca prin această tradiție să încurajăm explorarea de subiecte noi și alocarea unui timp de relaxare și dezvoltare personală sub forma unei pauze de lectură.

Cum funcționează ProvoCartea?

Îți propunem o metodă intuitivă care să te sprijine în stabilirea și atingerea unui obiectiv de lectură. Poți accesa oricând pagina ProvoCartea, de unde să îți fixezi numărul de cărți pe care vrei să le parcurgi până se încheie anul. Pentru că nu doar țelul este important, ci și motivația de a-l atinge, pe parcusul călătoriei noi te încurajăm prin e-mailuri și insigne digitale care să-ți dea imboldul de a-ți păstra obiceiul sănătos al cititului. Ne dorim astfel să transformăm experiența lecturii într-un joc captivant.

Ce am adus nou în 2024?

Dacă în 2024 vrei să-ți iei mai mult timp pentru poveștile pe care să le împărtășești cu cei dragi, ți-am pregătit un kit descărcabil cu sfaturi practice, lecturi și un jurnal digital pentru progresul tău. Sfaturile practice sunt inspirate de cartea „Atomic Habits” scrisă de James Clear.

Cum poți susține bunăstarea echipei tale prin obiceiul lecturii

Am învățat de la James Clear că atunci când îți stabilești un obiectiv clar, șansele să îl atingi sunt mai mari decât atunci când ai doar o intenție. În lumea dinamică a locurilor de muncă actuale, este necesară promovarea unei culturi a învățării continue și a dezvoltării personale. O abordare precum o provocare la lectură pe întregul an aduce beneficii care contribuie atât la bunăstarea generală, cât și la dezvoltarea angajaților în cadrul organizației. Acest lucru se poate realiza prin:

 1. Dezvoltarea cognitivă
  Menținerea obiceiului cititului pe tot parcursul anului, te expune la o gamă variată de idei, perspective și cunoștințe. Prin lectură se îmbunătățește abilitatea de gândire critică, ceea ce duce și la o mentalitate mai ageră și înclinată spre inovație la locul de muncă.
 2. Reducerea stresului

  Atunci când te scufunzi într-o carte captivantă, iei o pauză binemeritată de la presiunile vieții de zi cu zi. Fiind vorba de o provocare pe o perioadă mai lungă, cititorii Bookster sunt încurajați să facă pauze regulate, promovând relaxarea și bunăstarea mintală. Nivelul redus de stres contribuie apoi în mod pozitiv la moralul echipei și la productivitate.

 3. Comunicarea mai bună în echipă

  Cititul constant duce la îmbunătățirea abilităților de comunicare, prin dezvoltarea vocabularului și a inteligenței emoționale. Ficțiunea, în special, are puterea de a cultiva empatia, permițând cititorilor să intre în pantofii personajelor din diferite medii. Dezvoltarea unui nivel mai înalt de inteligență emoțională este benefică în navigarea relațiilor de la locul de muncă, rezolvarea conflictelor și înțelegerea nevoilor și perspectivelor colegilor.

 4. Oportunitatea de a construi o echipă

  Participarea în ProvoCartea creează oportunitatea de a crea cluburi de lectură în cadrul organizației. Astfel, apare un nou context în care colegii să se conecteze la nivel personal, promovând un sentiment de comunitate, care la rândul lui duce la un mediu de lucru mai plăcut.

 5. Dezvoltarea profesională

  Învățarea continuă ajută angajații să se mențină la curent cu tendințele și descoperirile din industria în care activează. De aceea, cei care citesc constant lecturi de dezvoltare profesională sunt mai bine poziționați pentru a contribui în mod semnificativ la organizațiile lor. Acest lucru poate duce apoi la oportunități de avansare în carieră în cadrul companiei.

De la relaxare la promovarea coeziunii echipei, beneficiile sunt numeroase, iar organizațiile care încurajează și susțin astfel de inițiative nu doar investesc în bunăstarea angajaților lor, ci creează și o cultură a învățării continue și inovației, poziționându-se pentru progres.

Dacă în 2024 îți dorești să-ți iei mai mult timp pentru tine și să descoperi mai multe lecturi interesante, găsești aici o listă de recomandări pentru toate gusturile, însoțite de scurte descrieri.

Iar dacă încă nu ai Bookster în compania ta, dar vrei să lansezi o provocare de lectură și în rândul colegilor tăi, lasă-ne un mesaj aici.

Împărtășește și cu prietenii tai!
Ce este Bookster?
Ce este Bookster?

Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.

Vezi toate articolele

Citește mai multe articole:

Noutăți

Talentul ascuns al booksterilor

Talentul ascuns al booksterilor Primăvara aceasta, ne-am întrebat care sunt modurile surprinzătoare în care ies la suprafață calitățile fiecăruia dintre noi. Gândindu-ne că fiecare cititor

Facem din citit un obicei îndrăgit