Cum redescoperă angajații CEC Bank bucuria lecturii

Povestea mea de Michelle Obama – cea mai populară carte

Dacă la nivel național românii citesc doar una-două cărți pe an, angajații companiilor din România se bucură pe deplin de puterea poveștilor din cărți. Consumul de carte în rândul acestora a crescut în ultima perioadă, cel mai probabil și din cauza faptului ca trăim vremuri pline de incertitudine. În plus, echilibrul dintre viața profesională și viața privată devine din ce în ce mai legat de gestionarea stresului și a anxietății. Se pare că atunci când găsim un echilibru mai bun, acest fapt poate duce la creșterea moralului angajaților, la îmbunătățirea performanței profesionale și la îmbunătățirea sănătății. Iar bucuria lecturii este una dintre activitățile care ajută la contrabalansarea provocărilor de ambele părți.

CEC Bank, instituția bancară cu cea mai lungă tradiție din România, este un exemplu de angajator care și-a propus să își susțină angajații pe drumul către un work-life balance mai bun, investind în creșterea profesională și personală a acestora prin accesul la Bookster. CEC Bank se alătură astfel celorlalte companii din industria financiar-bancară care oferă Bookster pentru angajați, ca parte a strategiei de învățare și dezvoltare.

Astfel, din iunie 2022, cei peste 5.000 de angajați CEC Bank, au acces facil la numeroase cărți fizice, articole online, e-books și videoclipuri, dar și campanii de încurajare a lecturii și recenzii personalizate, prin Bookster.

După numai trei luni de la lansarea serviciului în companie, cele mai căutate lecturi fac parte din categoria inteligență emoțională și dezvoltare personală. Pe lângă acestea, se mai observă o preferință și pentru zona de leadership și strategie, categorii ce confirmă dorința de creștere personală și profesională a cititorilor de la bancă.

Top domenii citite la CEC Bank

De la lansarea serviciului și până acum, peste 800 dintre angajați și-au creat deja abonamente și împrumută regulat prin Bookster, ajungând la peste 1.400 de lecturi citite. Printre titlurile preferate ale booksterilor din cadrul instituției bancare s-au regăsit și articole precum “Despre bucuriile (încă) simple” de Cosmin Alexandru, “Cum m-am întâlnit cu o minte sclipitoare” de Vlad Mixich și “Cum să spui „nu” și să economisești timp pentru sarcinile prioritare” de Dunja Jovanovic, dar și cărți de top precum „Povestea mea” de Michelle Obama, „Cum îți vei măsura viața” de Clayton M. Christensen și „Neuroștiința fericirii” de Daniel Siegel.

Michelle Obama - Povestea mea

Cum privesc oamenii experiența Bookster?

„Îmi plac viteza de răspuns la întrebări, campaniile de marketing online, cărțile, faptul că, deși am întârziat o săptămână cu o carte, nu m-am simțit presat, interfața site-ului.” Mădălin Marian T.

„Îmi plac foarte multe lucruri la Bookster, printre care se numără: diversitatea cărților, promptitudinea cu care sunt livrate, faptul că poți extinde împrumutul suficient de mult timp. Sunteți o echipă minunată – prin ceea ce faceți promovați lectura, o încurajați și oferiți posibilitatea lecturii și celor care nu-și permit să cumpere mereu cărți. Felicitări, Bookster!” Elena F.

„Îmi plac varietatea de titluri, promptitudinea în livrare, calitatea cărților (tot ce am împrumutat a fost în stare foarte bună), faptul că adăugați permanent noi titluri și țineți cont de recomandările cititorilor.” Andreea G.

Bookster, prin ochii companiei

Pentru că Bookster primește astfel de mesaje faine de la abonații săi, în care aceștia împărtășesc gânduri despre cărți, povești, curiozități și impresii din lumea lecturii, Patricia Andrei, Director de Resurse Umane la CEC Bank, povestește despre cum se reflectă această colaborare în cadrul organizației sale.

Patricia Andrei, Director de Resurse Umane la CEC Bank „Bookster a ajuns în CEC Bank într-o perioada în care banca noastră este în plină efervescență stimulată de derularea unui amplu Program de Transformare extins la nivelul întregii organizatii. Astfel, colegii noștri au primit inițiativa cu mare entuziasm și dorința de a adopta Bookster și a se bucura de toate beneficiile platformei, ceea ce ne bucură enorm. Suntem mândri de parteneriatul CEC Bank – Bookster și suntem siguri ca va fi unul de succes, contribuind în mod semnificativ la creșterea și dezvoltarea profesională a colegilor noștri, în plus față de programele de formare pe care le derulăm în mod activ în organizație.”
Ce povestește Teodora Rădulescu, CEO Bookster despre colaborarea cu CEC Bank:
„La Bookster, avem oportunitatea să lucrăm zilnic cu parteneri minunați, dornici să investească în dezvoltarea angajaților lor, mai ales în aceste vremuri mai dificile. Am regăsit în CEC Bank un astfel de partener, care înțelege importanța lecturii în educația și dezvoltarea oamenilor săi. Am început să construim împreună încă de acum câteva luni experiența booksterilor la CEC și ne bucurăm de entuziasmul acestora.” CEO Bookster
Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 50,4 de miliarde lei, la sfârșitul primului trimestru din 2022.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking, mobile banking și magazinul virtual CEC_IN unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Despre Bookster

Experiența Bookster aduce cărțile mai aproape de oameni, inspirând angajații din peste 1.200 de companii să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui, cei peste 127.000 de abonați din comunitate au acces la cărți de top de la bibliotecile publice și private partenere Bookster și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate. Printre companiile care iubesc Bookster se numără Banca Transilvania, Kaufland, eMAG și Accenture.

Împărtășește și cu prietenii tai!
Ce este Bookster?
Ce este Bookster?

Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.

Vezi toate articolele

Citește mai multe articole:

Noutăți

Talentul ascuns al booksterilor

Talentul ascuns al booksterilor Primăvara aceasta, ne-am întrebat care sunt modurile surprinzătoare în care ies la suprafață calitățile fiecăruia dintre noi. Gândindu-ne că fiecare cititor

Facem din citit un obicei îndrăgit