ORGANIZAȚII CARE CITESC - Bookster și Accenture

Contextul pandemiei a adus noi provocări companiilor și a accelerat tendințe deja prezente în 2020. În același timp, s-au schimbat și așteptările pe care angajații le au de la organizații.

Printre altele, a crescut în importanță nevoia de acces la oportunități de dezvoltare: angajații se așteaptă acum ca, pe lângă evoluția pe verticală în carieră, să poată dobândi și noi competențe, care să-i ajute să rămână relevanți pe o piață a muncii în continuă schimbare.

Pentru Accenture, companie globală de servicii profesionale, care își propune să îndeplinească potențialul oferit de tehnologie și de ingeniozitatea umană, cu peste 4.000 de angajați în România, învățarea continuă a fost și este parte integrantă a culturii organizaționale.

„La nivel global investim peste un 1 miliard de dolari anual pentru a susține învățarea și dezvoltarea profesională a angajaților noștri. Programele noastre premiate includ certificări specializate, training deep-tech, workshop-uri, jocuri online, hackathon-uri, experiențe de învățare în realitatea virtuală și multe altele. Acestea sunt fie dezvoltate intern, fie in parteneriat cu nume prestigioase precum Oxford, MIT, Coursera, Percipio și mulți alții. Spre exemplu, printre inițiativele care primesc un feedback foarte bun din partea angajaților noștri se numără comunitatea de Design Thinking și programul de pregătire a noilor angajați în Metaverse,” declară Ramona Sălăgean, HR Country Manager în cadrul Accenture.

Comunitatea de Design Thinking

Aceasta face parte dintre metodele alternative de învățare din cadrul Accenture, respectiv comunitățile de practică. Comunitatea de Design Thinking este printre cele mai apreciate, atât datorită subiectului extrem de relevant, cât și a aplicabilității imediate în cadrul companiei.

Membrii comunității au posibilitatea să folosească cunoștințele dobândite în urma pregătirii cu practicieni în domeniu, oferind suport apoi organizației în găsirea unor soluții cât mai inovative pentru diverse tipuri de provocări.

Învățare în Metaverse

În procesul de învățare nu este important doar conținutul, ci și cadrul de învățare. Astfel, pentru că lucrăm din ce în ce mai mult în mediul hibrid, am început să creionăm experiențe de învățare în Metaverse, care ne permit să îmbinam eficient tehnologia de ultimă generație cu colaborarea. În prezent îl folosim pentru integrarea noilor colegi, însă se află în lucru și alte experiențe de învățare pe lângă cea de onboarding.

Pentru Kaufland, realizarea și cultivarea potențialului pe care îl au angajații sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor și a nivelului de performanță și de calitate a serviciilor. În anul 2022, Kaufland România a obținut distincția Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv, unde în calitate de angajator responsabil și-a manifestat preocuparea continuă pentru impactul larg al relațiilor de muncă asupra persoanelor, familiilor acestora și comunităților în care trăiesc și lucrează.

Preferințele de lectură ale oamenilor de la Accenture
Cand corpul spune nu
Nu este de mirare că într-o cultură care încurajează dezvoltarea continuă, Bookster a devenit o sursă suplimentară de cunoștințe, îndrăgită de către angajați. Experiența Bookster este alături de oamenii de la Accenture din 2016. Pe parcursul colaborării, lectura a devenit un obicei în companie, astfel încât, în 2022, peste 1.400 dintre angajații Accenture sunt abonați la Bookster. În ultimul an, aceștia au împrumutat peste 13.000 de lecturi. Printre titlurile preferate ale cititorilor s-au regăsit articole: “Cum să spui nu și să economisești sarcinile prioritare”, „Cum să vorbești ca lumea să te asculte”, cărți precum „Când corpul spune nu”, „Atomic Habits”, „Drumul către tine însuți” și „Povestea mea”, dar și materiale video precum „În mintea unui procrastinator profesionist”, relevând interesul pentru dezvoltare personală și îmbunătățire continuă al colegilor de la Accenture. Pe lângă acces la peste 120.000 de cărți, articole online și videoclipuri, serviciul este apreciat pentru că este simplu de folosit și include recomandări de carte pe baza unui algoritm inteligent, campanii creative de încurajare a lecturii și posibilitatea de a împrumuta până la 5 cărți simultan.
Ce spun booksterii de la Accenture?

Mădălin Marian T.: Apreciez viteza de răspuns la întrebări, campaniile de marketing online, cărțile, faptul că, deși am întârziat o săptămână cu o carte, nu m-am simțit presat, interfața site-ului.

Cătălina P.: Îmi place ușurința cu care se desfășoară această activitate. Faptul că există mici recenzii ale cărților, precum și părerea cititorilor, astfel încât să îți poți face o părere înainte de a împrumuta o carte. Comunicarea cu echipa Bookster a fost de nota 10 de fiecare dată. Felicitări!

Cum văd liderii din cele două companii beneficiile acestui parteneriat?

 Apreciem parteneriatul cu Bookster cu care împărtășim viziunea de continua învățare și îmbrățișare a schimbării. Pentru comunitatea colegilor din Accenture, Bookster este o completare a surselor de învățare profesionale sau personală pe care le oferim și ocazia, într-o lume de învățare digitalizată, de a nu uita plăcerea de a citi cu cartea în mână.” (Ramona Sălăgean, HR Country Manager Accenture)

Ramona Salagean
Teodora Rădulescu

„Încă din 2016 Bookster aduce bucurie și dezvoltare în Accenture – o companie dornică să investească în angajații săi. Acest lucru este vizibil nu doar prin parteneriatul bine conturat, solid și de durată pe care îl avem dar și prin întreaga suită de beneficii moderne de dezvoltare oferite. Nu putem decât să ne bucurăm și să le promitem că îi vom susține în obiectivele lor de creștere și cultură.” (Teodora Rădulescu, CEO Bookster)

 

Despre Accenture

Accenture este o companie globală de servicii profesionale, cu experiență în digital, cloud și securitate. Combinând experiența de neegalat și know-how-ul din peste 40 de industrii, oferim servicii de strategie și consultanță, servicii interactive, tehnologie și operațiuni – toate bazate pe cea mai mare rețea de centre de tehnologie avansată și operațiuni inteligente din lume. Cei 721.000 de angajați îndeplinesc promisiunile legate de tehnologie și ingeniozitate în fiecare zi, deservind clienți din peste 120 de țări. Credem în puterea schimbării pentru a crea valoare și succes pentru clienții noștri, oamenii, acționarii, partenerii și comunitățile. Vizitați-ne la accenture.ro.

Despre Bookster

Experiența Bookster aduce cărțile mai aproape de oameni, inspirând angajații din peste 1.200 de companii să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui, cei peste 127.000 de abonați din comunitate au acces la cărți de top de la bibliotecile publice și private partenere Bookster și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate. Printre companiile care iubesc Bookster se numără Banca Transilvania, Kaufland și eMag.

Împărtășește și cu prietenii tai!
Ce este Bookster?
Ce este Bookster?

Mai mult decât o platformă, Bookster este o experiență faină. Colegii tăi sunt mai fericiți, iar entuziasmul lor se reflectă la nivelul business-ului.

Vezi toate articolele!

Citește mai multe articole:

Noutăți

Talentul ascuns al booksterilor

Talentul ascuns al booksterilor Primăvara aceasta, ne-am întrebat care sunt modurile surprinzătoare în care ies la suprafață calitățile fiecăruia dintre noi. Gândindu-ne că fiecare cititor

Facem din citit un obicei îndrăgit